Maaike van Klink wordt keepster van het voetbalelftal van Florida International University in Miami. (Foto: Gerry van Bakel).

ADO-keepster Maaike van Klink kiest voor voetbalcarrière in Florida

Denkend aan Florida zie je palmbomen en witte stranden, maar dat is niet de reden dat ADO Den Haag-keepster Maaike van Klink de overstap maakt naar de zuidoostkust van de Verenigde Staten. “Amerika is het hoogste”, zegt Van Klink, “ze zijn wereldkampioen, hebben het vaakst de Olympische Spelen gewonnen.”

Voetballen doet Van Klink al bijna haar hele leven. Als meisje van zeven werd ze lid van Voorschoten ’97. Al snel vond ze haar plek op doel. “Ik vond keepen meteen heel erg leuk, de andere kinderen meestal niet. Het eerste jaar heb ik nog wel gewisseld, maar al snel stond ik altijd onder de lat.”

Gunnen
Vijf jaar geleden maakte Van Klink de overstap naar ADO Den Haag waar ze twee jaar geleden een profcontract tekende en ging keepen bij het eerste elftal. Nu vertrekt ze naar een universiteitsteam in Florida. “Bij ADO gunnen ze mij deze stap.”

Kijk en luister hier het hele interview terug van Sport071-presentator Gerry van Bakel met keepster Maaike van Klink die ADO Den Haag verruilt voor Miami, Florida:

Van Klink studeerde in Nederland Global Affairs en gaat in Miami een master doen op dat gebied. “Ik ga voor het voetballen en daar heb ik ook de universiteit op uitgezocht. Daarna heb ik gekeken welke master goed zou passen. Dat is Globalization en security geworden. Daar heb ik ook mijn minor op gedaan. Dus het sluit perfect aan. Een win-winsituatie.”

Geweldig
De wens om naar Amerika te gaan, leefde al langer bij Van Klink. “Ik wist dat er mogelijkheden waren. Al op de middelbare school heb ik er al wel eens naar gekeken. Maar ik was toen geblesseerd en toen heb ik het niet gedaan. Maar nu ik aan mijn master ga beginnen, komt het allemaal heel erg goed uit. Ik wil dit heel graag. Amerika is het hoogste, de faciliteiten daar zijn geweldig.”

Deze transfer vraagt wel om een flinke omschakeling bij Van Klink. “Alles is anders. Hier woon ik nog thuis, speel bij ADO, studeer aan de universiteit. Straks zit dat allemaal op een plek. De universiteit zit middenin het centrum van Miami. Ik ga met een paar andere speelsters een appartement delen. En dat alles aan de andere kant van de oceaan. Mijn ouders vinden het ook een geweldige kans. Zij zeggen zeker: go, go, go.”

Ladder
College voetbal voor vrouwen is in Amerika een serieuze zaak, met grote stadions en hoge verwachtingen. Van Klink heeft er alle vertrouwen in dat ze snel haar plekje kan veroveren in het team. “Ik heb met de coaches gesproken, zij hebben beelden van mij gezien. Ik denk niet dat ik helemaal onder aan de ladder hoef te beginnen.”

 

 

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×