Met het hijsen van de Blauwe Vlag werd het Havenplein woensdag officieel weer in gebruik genomen. (Foto's: Chris de Waard).

Vergroend Havenplein heropend

Met een optreden van zeemanskoor Rumor di Mare en het hijsen van de blauwe vlag is woensdagmiddag in de stralende zon het Havenplein geopend. De afgelopen maanden ging dat deel van het Leidse havengebied op de schop. Een deel van de parkeerplaatsen werd opgeheven en er kwamen meer groenvakken op het plein.

“Het Havenplein is daardoor ook verkeersveiliger geworden”, vertelt wethouder Ashley North. Samen met de oud-raadsleden Arjen Bonestroo van het CDA en Jos Olsthoorn van GroenLinks opende de wethouder het vernieuwde plein. Bonestroo vroeg al in 2011 om een opwaardering van het plein. Olsthoorn voegde daar enkele jaren later in de gemeenteraad een concrete wens tot vergroening aan toe.

Het Havenplein blijft toegankelijk voor autoverkeer. Wel verdwijnen er in de toekomst waarschijnlijk nog meer parkeerplaatsen. Wethouder North: “Maar dat doen we pas als de verkeersdruk in de wijk dat toelaat.”

Chris de Waard sprak bij de heropening met wethouder Ashley North over het vernieuwde Havenplein.

Blauwe vlag
Met het hijsen van een blauwe vlag werd het Havenplein officieel geopend. De blauwe vlag is een keurmerk dat de passantenhaven op 12 mei ontving van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) en betekent dat de haven schoon, duurzaam en veilig is.

 

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×