(Foto's: Vincent Seisveld).

Lightning Leiden gaat spelen om eerste kampioenschap in clubhistorie

Lightning Leiden heeft zondag met 27-26 de play-offwedstrijd tegen Maastricht Wildcats gewonnen. Daar was een enorme comeback voor nodig, want in de rust keken de Leidse American footballers nog tegen een 6-20 achterstand aan. Door de overwinning speelt Lightning Leiden op zaterdag 2 juli om het eerste kampioenschap in het 25-jarig bestaan.

Omdat de Leidse ploeg dit seizoen nog geen wedstrijd had verloren, had niemand verwacht dat de eerste helft zo moeizaam zou gaan. Een verklaring daarvoor kon de offensive coordinator en aankomend hoofdcoach Brian Spapens wel geven. De ‘starting quarterback’ waar het hele seizoen mee werd gespeeld, was namelijk afwezig en het was aan Owen van Gorcum om deze positie tijdens de belangrijke wedstrijd in te nemen.

“De spanning speelde ons parten en zeker ook bij deze jongen. Hij gooide drie onderscheppingen en dacht eigenlijk dat de wedstrijd daardoor al gespeeld was”, vertelt Spapens. In de rust werden de Leidse koppen bij elkaar gestoken. Met resultaat. “Het leek wel een soort Hollywoodfilm”, vervolgt Spapens. “De reservespeler wordt opgesteld, alles gaat mis. Na rust weten we de wedstrijd om te draaien en wordt de reservespeler toch nog de speler van de wedstrijd. Owen heeft de wedstrijd echt omgedraaid en zelf de punten gescoord.”

Ook het publiek speelde volgens Spapens een belangrijke rol. “Er stond denk ik wel een paar honderd man langs de lijn. Ze hebben ons er echt doorheen gesleept. Na afloop stond het publiek en ook de spelers met tranen in de ogen. We gaan spelen voor het eerste kampioenschap in onze clubhistorie.”

Zaterdag 2 juli om 19.00 uur wordt in Amsterdam de finale tegen Utrecht Dominators gespeeld. Bij winst is Lightning Leiden kampioen en promoveert de ploeg naar de Eredivisie.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×