Winnaar Sportiff LAV Cup (Foto: Jan van der Lubbe).

LAV sluit seizoen af met finaledag op Adegeest

Sportpark Adegeest in Voorschoten was zaterdag het decor voor de finaledag van LeidenAmateurVoetbal.nl (LAV). Voor de afsluiting van het seizoen stonden drie wedstrijden op het programma; twee korte wedstrijden en de finale van de Sportiff LAV Cup. 

Als eerste werd de afscheidswedstrijd voor Ronald van Delft gespeeld. Dit als eerbetoon voor zijn jarenlange trouwe dienst in de hoofdmacht van Voorschoten’97 en zijn assistent-trainerschap daarna. Door de coronapandemie kon de wedstrijd eerder niet worden gespeeld.

Daarna was het de beurt aan de beste spelers uit de regio om hun kunsten te vertonen. In de voorbije weken kwamen alle ranglijsten voorbij van de door LAV georganiseerde spelersklassementen. De toppers werden in het zonnetje gezet met een wedstrijd en de nodige prijzen. Ondanks vakanties en blessures was het gros van de genodigden aanwezig. De wedstrijd eindigde in een 4-2 zege voor het team dat begeleid werd door Alfons Groenendijk en Patrick Heijmans. Het andere team, geleid door Paul van der Zwaan en Henk Brandt kwam de snelle 2-0 achterstand niet meer te boven. De wedstrijd werd foutloos gefloten door talent Manon Plandsoen uit Voorschoten, die zowel nationaal als internationaal stevig aan de weg timmert.

Gelukkigste
Het slotstuk van de dag was de finale om de Sportiff LAV Cup. In die eindstrijd stonden dit keer Katwijk O23 en Ter Leede O23 tegenover elkaar. In de eerste helft had Katwijk het beste van het spel, maar Mats Alkemade hield zijn doel keurig schoon. In de tweede helft kwam er meer balans en kregen de ploegen over en weer kansen. Een kwartier voor tijd viel de beslissing na een handsbal in de zestien. Scheidsrechter Allard Lindhout wees gedecideerd naar de stip. 

Aanvoerder Stijn van Biezen van Ter Leede voltrok het vonnis. De middenvelder moest even later na zijn tweede gele kaart vertrekken, maar zijn ploeg hield stand. Lindhout moest in de slotfase diverse keren naar zijn borstzak grijpen voor gele kaarten, omdat beide ploegen aantoonden heel graag huiswaarts te keren met de grote beker. Uiteindelijk zal deze nu dus een jaar op De Roodemolen terug te vinden zijn. Van Biezen: ,,We speelden een moeizame wedstrijd, maar na de pauze konden we het gevaar van Katwijk meer indammen en ik denk dat de gelukkigste heeft gewonnen.” 

Genoten
Jelle van de Oever, aanvoerder van Katwijk: ,,We hadden het voor de rust al af moeten maken, maar de scherpte ontbrak. Het is lullig dat je dan verliest na een strafschop, want  we hadden dit toernooi graag gewonnen. Wel hebben we er het gehele seizoen van genoten. Het is goed voor de ontwikkeling van jonge spelers om te spelen tegen eerste elftallen. We doen volgend seizoen dan ook zeker weer mee.”

Hoofdredacteur en initiator Hennie Kanbier van LAV kijkt tevreden terug op het afgelopen seizoen. “Na de coronabreak hebben we alle zeilen bij moeten zetten om alles te kunnen verslaan. We gaan nu even uitblazen, maar achter de schermen zijn we al weer druk bezig met het aanstaande seizoen. We hebben er al heel veel zin en gaan er weer wat moois van maken met alle clubs die we mogen volgen. Het wordt alweer ons twaalfde seizoen en we zijn amper meer weg te denken als platform voor zoveel regionale voetbalclubs.”

Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×