Beelden van de verdachte die door de politie zijn vrijgegeven.

Politie deelt beelden verkrachter Stadhouderslaan

De man die een 27-jarige vrouw twee weken geleden op klaarlichte dag in Leiden heeft verkracht, is op zijn vlucht gefilmd. De politie toonde de videobeelden dinsdag in het opsporingsprogramma Team West.

Update 29-06-2022, 15.10 uur: er in inmiddels een minderjarige verdachte aangehouden.

De verdachte werkte de vrouw op maandag 13 juni tegen de grond en verkrachtte haar. Dat gebeurde rond 13.45 uur op de Stadhouderslaan, ter hoogte van de Schelpenkade. De verdachte is daarna gevlucht op de fiets en is daarbij duidelijk in beeld gebracht door een bewakingscamera.

Toen het slachtoffer hard om hulp schreeuwde, ging de man er vandoor. Twee mensen die op dat moment langsfietsten, zagen hem wegrennen over de Stadhouderslaan richting de Drie Octoberstraat. Daar is hij op een fiets gestapt en weggereden naar de Schelpenkade. Daar werd de verdachte gefilmd.

Hij droeg die dag een opvallende groene jas met zwarte vlakken van het merk The North Face. Verder had hij lichtkleurige sneakers en een blauwe spijkerbroek aan. Hij reed op een zogenaamde omafiets, waarvan het stuur naar beneden gebogen was. Voorop zat aan krat.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×