(Hoofdfoto: Robbert Beurse).

Illegale muurschilderingen in legale graffititunnel waarschijnlijk gedoogd

Zoeterwoude heeft een zeer succesvolle graffititunnel. De fietstunnel die van de Burgemeester Smeetsweg onder de N11 doorloopt naar de Ommedijkseweg is een van de weinige plekken waar legaal graffiti mag worden aangebracht in de openbare ruimte. Maar gek genoeg niet in de hele tunnel.

De wanden van de niet overdekte inritten van de tunnel vallen buiten het gemeentelijke graffitibeleid en daar is het dus niet toegestaan. Met als gevolg dat de gemeente de wanden daar regelmatig opnieuw in de verf zet. Tot de grote verbazing van Myrna van der Poel. De fractievoorzitter van Progressief Zoeterwoude stelde de kwestie donderdagavond aan de orde in de vergadering van de gemeenteraad. “Het is echt mijn favoriete cultuurobject in het dorp en die jongeren maken er echt werk van. Ik vind het jammer dat die creativiteit op deze manier onderdrukt wordt.”

Van der Poel van het verder ook zonde van het geld en ook van de tijd die er wordt gestoken in het steeds opnieuw sauzen van de tunnelmonden. “En erg duurzaam lijkt het me ook niet.

Chris de Waard sprak met Myrna van der Poel over het kat- en muisspel in de legale graffititunnel.

Wethouder Mathieu Paardekooper gaat het bespreken, maar geeft zelf ook al aan het vrij zinloos te vinden om de wanden keer op keer van een nieuwe verflaag te voorzien als ze toch binnen de kortste keren weer met graffiti worden volgespoten.

Cultuur Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×