Gesprek met de burgemeester: gevonden granaat, wapenstok en coronaherfst

In het Gesprek met de burgemeester spreekt Sleutelstad elke maand met burgemeester Henri Lenferink over Leiden, ontwikkelingen in de stad en de actualiteit.

Afgelopen maand werd een gesloten pand aan de Herenstraat opnieuw beschoten en op de Kenauweg in de Stevenshof werd een handgranaat op scherp gevonden. Hebben deze incidenten iets met elkaar te maken? En is het niet tijd om stevigere maatregelen te nemen om dit soort agressie in de toekomst te voorkomen?

Sinds deze maand mogen BOA’s een wapenstok dragen. Betekent dat dat Lenferink dat ook meteen in gaat voeren? En hoe zit het met het geweldsmonopolie dat tot nu toe bij de politie en het leger lag? In aanloop naar de zomer gaat het tot slot ook over het coronabeleid. Wat staat ons deze herfst te wachten en hoe gaat de burgemeester om met het landelijke beleid dat het iedereen voor zich is?


Verslaggever IJsbrand Terpstra spreekt burgemeester Henri Lenferink op de eerste maandag van juli

Het Gesprek met de burgemeester vindt elke eerste maandag van de maand om 19.00 uur plaats in het radioprogramma Politiek071 en wordt in de week daarna herhaald op Sleutelstad TV. Heeft u suggesties voor een thema of vragen aan burgemeester Henri Lenferink? Stuur dan een email aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Politiek Gesprek met de burgemeester


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×