Lakenhal gratis open op verjaardag van Rembrandt

Op vrijdag 15 juli is het 416 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn in Leiden werd geboren. Speciaal voor die gelegenheid is Museum de Lakenhal daarom de hele dag gratis te bezoeken. Ook zijn er de hele vrijdag speciale activiteiten.

Rode krullen, donkere ogen, een ietwat lompe neus… iedereen weet hoe Rembrandt eruit zag. Tijdens zijn leven maakte hij namelijk meer dan tachtig zelfportretten. Maar wie was Rembrandt van Rijn eigenlijk? Wat maakt zijn portretten zo beroemd? Waarom schilderde hij zichzelf zo vaak? En hoe werkt dat eigenlijk, een zelfportret maken? Kunstexpert Femke Goedhart vertelt er alles over tijdens een interactief kindercollege, waarin je ook zelf oefent met het maken van een zelfportret in Rembrandt-stijl. Het kindercollege duurt 45 minuten en is speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar, maar nieuwsgierige volwassenen zijn ook welkom.

Feestje
Voor families met kinderen vanaf 6 jaar is er sowieso de hele dag van alles te doen. Teken bijvoorbeeld Rembrandt op z’n kop in het Open Atelier of ga op spannende ontdekkingstocht door het museum met het Familiespoor. Ook staat kunstenaar Jeroen Spijker, de maker van het kleinste kunstwerk ter wereld dat je met je blote oog niet eens kunt zien klaar om uitleg te geven.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×