(Foto: Leon Harting).

Nationale toptennissers strijden om de titel tijdens 'Open Leidse' op Roomburg

Tientallen Nationale tennistoppers strijden tot en met zondag om de titel tijdens de 66e RE/MAX Open Leidse Tenniskampioenschappen op Tennisclub Roomburg. Het tennistoernooi vindt voor de 66e keer plaats op de Leidse tennisclub aan de Kanaalweg. Zoals elk jaar doet een aantal van de beste tennissers van Nederland mee.

Bij de heren komen beide finalisten van de 2021 editie van de ‘Open Leidse’ terug. Voorschotenaar Lodewijk Weststrate om zijn titel te verdedigen en Daniel de Jonge om hem hiervan te weerhouden. Ook de eerdere toernooiwinnaar Niels Lootsma is van de partij. Deze drie spelers uit de top 20 van Nederland hebben wel te maken met een pittige concurrentie, onder meer van top 30 spelers Dax Donders, Jarno Jans, Thorsten Sollie en Jurriaan Bol.

Bij de dames komt finaliste Shura Poppe (nummer 25 van Nederland) proberen haar resultaat van 2021 te verbeteren. De plaatsingslijst wordt vooralsnog aangevoerd door Gabriella Mujan (nummer 21). Local hero Marenthe Sijbesma heeft een sterke groei doorgemaakt en probeert met een top 30 ranking dit toernooi in haar eigen regio te winnen.

De kwalificaties voor het hoofdtoernooi worden op maandag 18 en dinsdag 19 juli gespeeld. Het hoofdtoernooi start op woensdag 20 juli en zondag 24 juli is de grote finaledag. De wedstrijden van het Nationaal Ranglijst Toernooi worden tussen 10.00 en 21.00 uur gespeeld en zijn de hele week gratis toegankelijk voor publiek.

Oudste
De Open Leidse Tenniskampioenschappen worden sinds 1955 gespeeld op Roomburg. Daarmee is het met vier sterren genoteerde Nationaal Ranglijst Toernooi het oudste van Nederland. Naast het toernooi in de categorie 1 wordt van 16 tot en met 24 juli voor regionaal talent ook een Open Toernooi in de categorieën 3 tot en met 7 gespeeld.

Gedurende het toernooi kunnen op tcroomburg.nl de wedstrijdschema’s en dagprogramma’s worden bekeken.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×