(Foto's: Chris de Waard).

Julius Caesarbrug ook op de schop

Het duurt nog even, maar over twee jaar wordt de Julius Caesarbrug over het Rijn-Schiekanaal flink onder handen genomen. De zoektocht naar een aannemer om die klus te klaren, start eind dit jaar.

De brug voor fietsers en voetgangers werd in 2006 geopend om de wijken Meerburg en Roomburg te verbinden met de Professorenwijk. De gemeente Leiden is er eigenaar van, maar het beheer en de bediening wordt uitgevoerd door de provincie Zuid-Holland.

Alle bruggen worden eens in de circa vijftien jaar gerenoveerd. De Julius Caesarbrug is in 2019 al eens gerenoveerd, omdat er voortdurend storingen bleven optreden. Overigens kampte de brug recent ook weer met problemen toen de slagbomen niet meer omhoog wilden. De brug is nog tot half augustus een belangrijke route voor langzaam verkeer omdat de Wilhelminabrug wordt gerenoveerd.

Bij de komende opknapbeurt wordt ook het uiterlijk van de brug aangepakt. Daarbij verdwijnen onder andere de plastic schotten links en rechts van de brug. Die zijn in de loop van de tijd verweerd en zien er daardoor niet uit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×