Spapens (rechts) werd in juni aan de club gepresenteerd als nieuwe coach tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van Lightning Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Nieuwe coach voor eredivisieteam van Lightning Leiden

American Football Club Lightning Leiden start het seizoen 2022-2023 met nieuwe uitdaging. De club versloeg begin juli in de finale van de Eerste Divisie de Utrecht Dominators en mag zich daardoor nu Nationaal Kampioen Eerste Divisie van 2022 noemen.

Het senior tackle team start daardoor komend seizoen in de eredivisie en doet dat onder leiding van een nieuwe head coach. Dat is Brian Spapens die het stokje overneemt van Andre Pronk onder wiens bezielende aanvoering de mannen zijn gepromoveerd. Pronk blijft wel aan Lightning Leiden verbonden.

De rol van coach is niet nieuw voor Spapens. Nadat hij zich jaren als speler binnen de club verdienstelijk heeft gemaakt, heeft hij zich de laatste jaren gericht op het coachen van de jeugd. Aan de slag als nieuwe head coach bij de senioren ziet hij als echte uitdaging. “Na lange tijd weer terug in de eredivisie betekent het toch dat iedereen meekijkt. Maar ik mag een supergemotiveerd team coachen. Allemaal enthousiaste spelers. Wat is er mooier dan dat”, aldus Spapens.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×