De Geversstraat in Oegstgeest krijgt een nieuw wegdek. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente Oegstgeest werkt aan en onder Geversstraat

Eind van de maand beginnen de voorbereidingen van rioolwerkzaamheden bij de Geversstraat. Aansluitend wordt ook het wegdek van de belangrijke doorgaande route in Oegstgeest vervangen. Dat is verouderd. Bij het vervangen wordt gebruik gemaakt van geluidsreducerend asfalt.

Het vervangen van het riool gebeurt door middel van de zogenoemde ‘kousmethode’. Daarbij wordt via een put een kunststof kous in het bestaande riool aangebracht. Die wordt vervolgens uitgehard met behulp van uv-licht. Door gebruik te maken van die methode hoeft de straat niet opgebroken te worden en blijft overlast voor bewoners en weggebruikers beperkt.

Naar verwachting starten de werkzaamheden om het wegdek te vervangen in de herfst. De weg krijgt bredere fietsstroken met rood asfalt en smallere rijbanen voor het autoverkeer. Bij de voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de Prins Hendriklaan en het Wilhelminapark komt een vluchtheuvel. De voorsorteerstroken om linksaf slaan vervallen op deze plek. Bij de De Kempenaerstraat komt een verbeterde oversteek met maar één zebrapad dat ook gaat aansluiten op het voetpad in de Endegeesterlaan.

Voor bewoners, winkeliers en bedrijven wordt in september nog een informatiebijeenkomst georganiseerd. Meer informatie staat op een speciale pagina voor de werkzaamheden op de website van de gemeente.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×