(Foto's : Chris de Waard).

Veurseweg tussen Leidschendam en Voorschoten komend weekend afgesloten

De Provincie Zuid-Holland gaat de rijbaan van de Veurseweg (N447) herstellen en opnieuw asfalteren. Het gaat om het weggedeelte tussen de straat Haagwijk en Laantje van Van Wissen tussen Leidschendam en Voorschoten. De werkzaamheden beginnen vrijdagavond om 20.00 uur en duren tot maandagmorgen 29 augustus 6.00 uur.

De Veurseweg is het hele weekend afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Dat geldt dus voor auto’s, vrachtverkeer en het openbaar vervoer, maar ook voor fietsers. Bewoners en bezoekers kunnen via het fietspad de bedrijven en huizen aan de Veurseweg en Kniplaan bereiken.

De gemeente roept inwoners op om zich tijdens de uitvoering van de wegwerkzaamheden zoveel mogelijk met de fiets te verplaatsen. Er worden verkeersregelaars ingezet om het bestemmingsverkeer over de fietspaden te leiden. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N44. Fietsers worden omgeleid langs het spoor.

Maximumsnelheid verlaagd
Na de werkzaamheden gaat de maximumsnelheid op de N447 van tachtig kilometer per uur terug naar zestig kilometer per uur. Deze lagere maximumsnelheid is volgens de provincie wenselijk vanwege alle zijwegen en parkeerstroken direct langs de weg. Ook komt er steeds meer bebouwing. “Met het verlagen van de maximumsnelheid ontstaat een beter overzicht op de weg. Dit zal de verkeersveiligheid verbeteren voor alle weggebruikers”, zo laat de provincie Zuid-Holland weten.

Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×