Voorafgaand aan de officiële opening marcheert Muziekvereniging Laurentius van het begin van de Schoolstraat naar het podium bij de Dorpskerk. (Archieffoto: Chris de Waard).

Voorschoten bruist weer tijdens 'Het Weekend'

Gelijk met de Open Monumentendagen wordt in Voorschoten op 10 en 11 september Het Weekend van Voorschoten weer gehouden. Burgemeester Stemerdink opent Het Weekend om 10.30 uur op het podium in de Voorstraat. Natuurlijk wordt daarbij ook het Voorschotense volkslied ‘Parel aan de Vliet‘ gezongen.

Na twee keer overslaan vanwege corona staat er voor het tweede weekeinde van september dit jaar weer een uitgebreid programma op stapel. Met een uitgebreid cultureel programma en ook de Oldtimerdag maakt weer deel uit van ‘Het Weekend‘. De Dorpskerk is beide dagen open en onder meer de Cultuurfabriek organiseert daar allerlei optredens.

Ook de gemeente Voorschoten zelf laat zich niet onbetuigd. Zo wordt er op de zaterdag een speciale kindergemeenteraad georganiseerd. Burgemeester Nadine Stemerdink vertelt dan in het  opengestelde gemeentehuis wat de politici en gemeentelijke medewerkers allemaal doen. Voor enkele onderdelen moeten de kinderen zich uiterlijk op 7 september aanmelden. Alle informatie daarover staat in de speciale Weekend van Voorschotenkrant die ook online is op te vragen.

Voorzitter Jos Pinkse vertelt in het Sleutelstad-programma Nieuws071 over het eerste Weekend van Voorschoten sinds 2019.

Verenigingsmarkt
Op de cultuur-, kunst- en verenigingsmarkt presenteren zich zaterdag 10 september zo’n 75 Voorschotense verenigingen. Het Treubplein wordt oor Voorschoten ’97 omgeturnd tot atletiekbaan waar de reguliere trainingen die dag gehouden worden. Wie wil kan zich inschrijven en meedoen. een dag later staat het plein in het teken van modeshows die worden verzorgd door een aantal Voorschotense winkels.

Naast genoemde activiteiten wordt er nog veel meer georganiseerd. Het complete programma voor de beide dagen staat op www.hetweekend.nl/programma.

 

Cultuur Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×