Koen Suidgeest is nog tot eind van de maand de Leidse Stadsfotograaf. Op 18 september wordt zijn opvolger bekend gemaakt. (Foto: Emile van Aelst).

Wisseling van de wacht bij Stadsfotograaf Leiden

Koen Suidgeest sluit zijn jaar als Stadsfotograaf van Leiden komende zondag af bij galerie Yomooka in kunstencentrum Haagweg 4. Op deze dag lanceert hij zijn boek ‘Metropolis Leiden’ met daarin de foto’s die hij het afgelopen jaar maakte.

Koen Suidgeest is de negende Stadsfotograaf van Leiden. Hij ging het afgelopen jaar op zoek naar de diversiteit van Leiden en de regio. In die tijd bracht hij Leidenaren met 52 verschillende nationaliteiten in beeld en vertelde hun verhaal. De foto’s en verhalen werden wekelijks in het Leidsch Dagblad gepubliceerd en zijn nu dus gebundeld in het boek Metropolis Leiden.

Het eerste exemplaar van het boek overhandigt Suidgeest aan voorzitter Rayan Younis van het Leids Steunloket Migranten. Een deel van de foto’s is bovendien te zien tijdens de Kunstroute Leiden in het weekend van 23 en 24 september.

Scherp stellen
De nieuwe stadsfotograaf is geselecteerd in het kader van European City of Science Leiden 2022. De opdracht die de nieuwe stadsfotograaf zichzelf stelt is scherp stellen op twee extremen. Dat is een moeilijke opgave, maar Leiden in extremen is de focus in het nieuwe jaar van de stadsfotograaf. De zoektocht naar Leidse extremen brengt saillante kenmerken, actuele debatten  en wetenschappelijke kennis in de stad in beeld. De foto’s worden aangevuld met korte journalistieke artikelen. “Denk mee met de nieuwe Stadsfotograaf en deel op deze middag jouw suggesties voor extreme onderwerpen met ons”, doet voorzitter Job de Cruijff van de Stichting Stadsfotograaf Leiden alvast als oproep.

Na de presentatie van het boek wordt zondag bekend gemaakt wie de opvolger van Suidgeest is.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×