(Foto: Emile van Aelst).

Intocht van de Geuzen en inschrijven voor Haring, Hutspot en Wittebrood

Komende donderdag vinden de inschrijving voor Haring & Wittebrood en de Hutspotmaaltijd plaats in de Waag. Traditiegetrouw gebeurt dat op de derde donderdag in september. Voorafgaand aan de inschrijving varen de watergeuzen Leiden binnen. Net als in 1574. Het inschrijven kan donderdag tussen 16.30 en 21.00 uur.

Iedereen die in Leiden is geboren, er woont of er is getrouwd, heeft op 3 oktober recht op haring en wittebrood. Voor leden van de 3 October Vereeniging staat op 1 oktober bovendien een hutspotmaaltijd klaar op de Hooglandse Kerkgracht.

Voor de inschrijving moeten de gegadigden hun 3 October-ledenpas, identiteitsbewijs, rijbewijs of trouwboekje meenemen. Commissarissen van de 3 October Vereeniging zijn aanwezig om nieuwe leden in te schrijven of om bijvoorbeeld adresgegevens aan te passen.

Geuzen
Om 15.74 uur (16.14 uur) varen de geuzen onder aanvoering van hun voorman Louis de Boisot via de Rijn de stad binnen. De vloot legt aan voor De Waag.

Commissaris Tineke Schutte van de 3 October Vereeniging over de geuzenintocht en de inschrijving voor Haring & Wittebrood en de Hutspotmaaltijd.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×