Marijn Ververs. (Archieffoto: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden onderuit in Aalst

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de eerste oefenwedstrijd in België met een nederlaag moeten bekopen. Okapi Aalst, dat al diverse wedstrijden in de benen had, was na een ruststand van 36-38 in Leids voordeel uiteindelijk te sterk: 85-73.

Zorg en Zekerheid Leiden toonde in Aalst twee gezichten. Vooral in het eerste kwart speelde de Leidse ploeg uitstekend. De Leidse ploeg wist mede door een 0-8 run een voorsprong van 13 punten te bewerkstelligen: 15-28. Okapi Aalst kwam nog wel wat terug, maar de Leidse ploeg sloot het eerste kwart bij 20-28 af.

Het werd een puntje-puntje wedstrijd. Tot in het laatste kwart bleven beide ploegen elkaar goed volgen. Bij een stand van 71-71 plaatste de Belgische ploeg echter een 12-0 run en die klap kwam Zorg en Zekerheid Leiden niet meer te boven. Uiteindelijk resulteerde dit in een nederlaag.

Duidelijk merkbaar was dat Zorg en Zekerheid Leiden nog geen ingespeeld team is. Op zich niet gek, want Thomas Rutherford maakte voorzichtig zijn eerste minuten in bijna vier weken tijd en Roeland Schaftenaar is pas sinds afgelopen maandag bij de ploeg.