Clowns in het horrorhuis van Niels (Foto: Omroep West).

Horrorhuis in Oegstgeest tot Halloween open voor publiek

Halloween lijkt ieder jaar weer een beetje populairder te worden. Het feest is overgewaaid uit de VS mede door de vele horrorfilms die zich afspelen rond Halloween. De 24-jarige Niels van Hameren is voor het tweede jaar op rij aan het klussen geweest aan zijn horrorhuis. Vorig jaar deed hij dat in Leiden en dit jaar heeft hij iets meer ruimte in zijn nieuwe woning in Oegstgeest. “Ik was van plan het allemaal een beetje enger en donkerder te maken.”

Het duurde een paar dagen voordat het helemaal af was, maar 4 oktober kon hij de deuren van zijn spookhuis openen voor het publiek. “En het lukte ook nog om 3 oktober te vieren.” Wie de kleine woning binnenkomt, loopt meteen tegen een groot stuk zwart doek aan waarmee de huiskamer is afgesloten. “Hier begint de looproute”, zegt Niels terwijl hij met verschillende afstandsbedieningen in de weer is. Die moeten ervoor zorgen dat alle engerds in het spookhuis op tijd tot leven komen.

“Als er mensen op bezoek komen dan heb ik een paar helpers, zogenaamde ‘scare actors’, erbij die er voor zorgen dat alles goed loopt met het licht en met de route”, legt Niels uit. Zijn woonkamer is dan ook veranderd in een waar doolhof waar amper licht is. Je raakt er makkelijk je oriëntatie kwijt waardoor het ook nog eens extra schrikken is als er een enorme spin op je hoofd terecht komt. “En ik heb een heel lichtplan gemaakt”, zegt Niels zonder trots. “Het moest donkerder dan vorig jaar worden en dat is gelukt.”

Waar zijn fascinatie voor Halloween vandaan komt weet hij niet. “Ik was in ieder geval als kinds al geïnteresseerd in horrorfilms. En als er in winkel iets lag wat met horror te maken had dan moest ik het hebben.” Daar lijkt weinig in veranderd te zijn want de hele woonkamer staat bomvol met enge clowns, heksen en ander gespuis. “Het meeste komt uit de VS maar die laten het weer in China maken”, weet Niels.

Bezoekers zijn ook dit jaar meer dan welkom in het horrorhuis van Niels. Zij kunnen een bezoekje reserveren via zijn website.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×