Voor Leiden Centraal staan borden waar de politie aandacht vraagt voor de overval. (Foto: Rik Visser).

Politie zoekt drie gewelddadige woningovervallers

De politie is op zoek naar drie personen die betrokken waren bij een woningoverval aan het Jacques Urlusplantsoen op 24 december vorig jaar. De overvallers mishandelde het slachtoffer en namen dure sieraden mee. Een van die sieraden, een horloge, wordt getoond op borden die bij station Leiden zijn geplaatst.

Nadat er op 24 december omstreeks 18.00 uur op de voordeur werd geklopt en de bewoner open deed, drongen er twee mannen de woning binnen. De bewoner werd meerdere malen geschopt en geslagen, waaronder tegen zijn hoofd. De bewoner werd vervolgens door één man in bedwang gehouden, terwijl de andere man verder de woning in ging. De bewoner werd beroofd van diverse goederen, waaronder zijn iPhone, dure sieraden, tassen en parfumflessen.

De iPhone, tassen en parfumflessen zijn later in de buurt teruggevonden, de sieraden niet. De daders verlieten na enkele minuten de woning. Onduidelijk is in welke richting zij zijn gegaan. Uit onderzoek bleek dat er drie mannen bij deze woningoverval betrokken waren.

Naar die drie mannen is de politie nog op zoek. De recherche komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de woningoverval. Dat kan ook anoniem.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×