Marie Depuydt en Esmee van Marwijk (links) vorig jaar in de studio van Sleutelstad na hun stunt tegen Den Helder in de play-offs. (Archieffoto: Gerry van Bakel).

Ondanks nederlaag verlaat Scylla met opgeheven hoofd Den Helder

Het werd 4-3 in de kop van Noord-Holland gisteren. Geen onverwacht verlies voor Scylla. Kopvrouw Esmee van Marwijk zegt tegen Sleutelstad best tevreden te zijn. “Ik heb mijn twee enkelspelen gewonnen en we hebben onze vierde plek goed verdedigd.” Volgend weekend staan de Scylla-vrouwen allemaal op het NK in Zwolle.

“Meestal verliezen we met 5-2 of 6-1 van Dozy Den Helder”, zegt Van Marwijk. “Maar ze zijn dit seizoen Shuohan Men kwijtgeraakt en dus hoopten we wat meer punten te kunnen pakken.” Naast de twee winstpartijen van Van Marwijk, tegen Yoeke Gunsing  en Dobrila Jorguseska, als de winst van Marie Depuydt tegen Yoeke Gunsing leveren de Leidse vrouwen belangrijke bonuspunten op. “Bij tafeltennis telt elk punt. Dus het maakt uit of je met 4-3 verliest of 6-1.”

En dan gaat het vooral om de eerste vier plaatsen van de ranglijst, want die geven toegang tot de play-offs. “Voor dit weekend hadden we een punt voorsprong op Westa dat op plaats vijf staat”, zegt Van Marwijk. “Dat wij drie punten hebben gehaald tegen Den Helder helpt ons in de strijd om die vierde plaats. Om naar plek drie door te stijgen, hadden we met 7-0 moeten winnen van Den Helder. Dat zat er niet in.”

Unicum
Vorig jaar won Scylla verrassend van Den Helder in de eerste ronde van de play-offs. Maar dat Van Marwijk nu twee punten pakte tegen de Helderse vrouwen, was volgens haarzelf nog nooit eerder voorgekomen. “Het is echt wel een unicum. In de dubbel ging het helaas helemaal mis. We speelden tegen Ana Gogorita en Dobrila Jorguseska. En vooral kopvrouw Gogorita maakte bijna geen fouten en ze wist ons goed uit elkaar te spelen.” Bij het dubbel in tafeltennis moeten de spelers om de beurt de bal slaan.

NK
Maaike van de Pavoordt verloor haar beide enkelspelen en dus ook de dubbel met Van Marwijk. Volgende week moet dat beter op het Nederlands Kampioenschap in de Landstedehal in Zwolle. Daar doen Depuydt en Van de Pavoordt mee aan het enkelspel en dubbelt Van de Pavoordt wederom met Van Marwijk. Die laatste speelt ook nog in het mixeddubbel met Joey Boekkooi. Een lekker druk weekend. “Ik vind het wel leuk om in alle competities mee te doen. Als je alleen enkelspel doet en meteen wordt uitgeschakeld is je toernooi in 30 minuten voorbij.”

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×