Burgemeester Lenferink en rector magnificus Hester Bijl bevestigden het eerste nieuwe bord. (Foto's: Emile van Aelst).

Eerste nieuwe ANWB-monumentenbord hangt aan Langebrug 45

In de straat achter de Breestraat, de Langebrug, is op nummer 45 een nieuw ANWB-monumentenbord opgehangen. Het is de eerste in een serie van 36 nieuwe borden, waarvan de meeste ter vervanging zijn van oude borden. Dit eerste nieuwe bord werd bevestigd door burgemeester Lenferink en rector magnificus Hester Bijl.

Sommigen borden die nu in de stad hangen zijn verweerd en niet goed meer leesbaar. Die worden vervangen. Op de nieuwe borden staat een QR-code zodat de tekst digitaal ook in anderen talen te lezen is.

Het eerste nieuwe bord is op Langebrug 45 geplaatst omdat daar het huis staat waar twee Amerikaanse presidenten hebben gewoond. De tweede president John Adams en zijn zoon, de zesde president John Quincy Adams. Zij waren beiden nazaten van de Pilgrims.

Casper Chaudron in gesprek met burgemeester Lenferink over het nieuwe monumentenbord

John Quincy Adams studeerde aan de Leidse Universiteit, terwijl zijn vader lobbyde voor erkenning van de nog jonge Verenigde Staten. Hij kreeg hier hulp van hoogleraar en uitgever Johan Luzac. Bekend van de Leidse krant die continentaal uitgegeven werd de ‘Gazette de Leyde’.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×