Een van de prijswinnaars van de rood-witwedstrijd die de 3 October Vereeniging ook dit jaar weer uitschreef. (Foto's; Emile van Aelst en Chris de Waard).

Vrolijke prijsuitreiking rood-witwedstrijd in Koetshuis de Burcht

Om te stimuleren dat zoveel mogelijk mensen zich in de Leidse kleuren langs de route van de Grote Optocht op 3 Oktober opstellen, organiseert de 3 October Vereeniging al jaren de rood-witwedstrijd.

Fotograaf Emile van Aelst, alias de Leidse Glibber, loopt voor de optocht uit om niet te stoet, maar het publiek vast te leggen. Een jury maakt vervolgens een royale selectie met kanshebbers. De foto’s van Van Aelst worden nog aangevuld met eigen inzendingen van het publiek.

Het leidde zaterdagmiddag tot een vrolijke uitreiking waar de jury, bestaande uit commissieleden van de 3 October Vereeniging, de ene na de andere foto aan het goedgevulde Koetshuis de Burcht toonde. “We hadden uiteindelijk dertig genomineerden”, vertelt Emile van Aelst. “Dus met een stuk of vijfentwintig aanwezigen waren we al blij geweest, maar het zijn er wel honderd!”

Chris de Waard ging naar de uitreiking en sprak met fotograaf Emile van Aelst en verschillende prijswinnaars.

De winnaars kregen elk een mooie afdruk van de foto waarmee ze waren geselecteerd en een extra prijs. Een etentje bij een van de restaurants uit Leiden en omgeving bijvoorbeeld, maar er waren ook boeken, chocoladepakketten en allerlei Leidse en roodwitte prijzen.

Onder de blij verraste winnaars onder meer een stel zeventigers dat daags voor Leidens Ontzet in het huwelijksbootje stapte, drie rood-witte majorettes die hun pakjes speciaal voor deze gelegenheid hadden laten maken en zelfs een pasgeboren baby die met 3 oktoberslabbetje was vastgelegd.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×