Kiewiet de Jonge. (Foto: Peter Visser).

Een mix van stijlen op het Leiden Legends Festival

Na de “Muziekboot”, “Muziek in de wijk” en het “Singelpark Festival”, komt de Leidse organisatie Biggg op 13 november met een muziekfestival voor liefhebbers van live blues, pop, wereldmuziek en jazz: het Leiden Legends Festival. Het programma is echt Leids omdat de musici van de elf bands die in de vijf zalen van Scheltema aantreden allemaal Leidse roots hebben. Daaronder zijn coryfeeën als Frits Landesbergen met zijn hele big band en aanstormend talent zoals trombonist Maarten Combrink die juist met een klein kwartet optreedt.

Het programma bevat een mix van stijlen. Dat is ook waar samensteller Willem Kiewiet de Jonge het meeste van houdt. Hij speelt ook zelf op het festival met zijn septet en zijn eigen muziek geeft een goede indruk van wat je kunt verwachten: een mix van stijlen die samen toegankelijke en leuke stukken opleveren. “Ik luister graag naar klassiek, maar ook naar ska, jazz, blues, en pop. Dat gaat allemaal prima samen.” Kiewiet de Jonge vind het daarom heel leuk dat gitarist Christiaan de Jong komt spelen. “Je kent hem misschien omdat hij vaak buiten op de markt Bach speelt. Maar hij heeft samengespeeld met beroemdheden en is enorm goed. Die krijgt een podium.”

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

“Het moet vooral geen pretenties hebben”, daar heeft Kiewiet de Jonge een hekel aan. “En je moet iets nieuws kunnen tegenkomen. Je moet juist van de ene ruimte naar de andere lopen en opeens naar iets horen wat je anders nooit had ontdekt.” Daarom zijn er ook drie dichters die korte optredens geven en een sneldichter die op verzoek een gedicht voor je maakt.

Cultuur Leiden #cultuur071


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×