Wethouder Julius Terpstra. (Foto: Chris de Waard).

Gevolgen stikstofuitspraak voor Leiden nog niet duidelijk

De Leidse bouwwethouder Julius Terpstra kan nog niet inhoudelijk reageren op de stikstofuitspraak die de Raad van State woensdagmorgen heeft gedaan. De hoogste bestuursrechter maakte korte metten met ‘bouwvrijstelling’.

Door die ontheffing konden allerlei bouwprojecten toch doorgaan na een eerdere stikstofuitspraak in 2019. Zonder die vrijstelling was de bouw zo goed als stil komen te liggen. Of dat nu alsnog dreigt te gebeuren is geen automatisch gevolg van de uitspraak. “Er moet nu per bouwproject worden bekeken wat de gevolgen zijn”, zegt Terpstra. “Het gaat tenslotte om stikstofneerslag in Natura 2000 gebieden.”

Bouwwethouder Julius Terpstra wil de uitspraak van de Raad van State eerst goed bestuderen, voor hij met een uitgebreidere reactie komt.

Terpstra denkt dat het goed mogelijk is dat veel in Leiden door kan gaan als blijkt dat projecten geen gevolgen hebben voor de bedreigde natuurgebieden. Pas later deze week komt hij met een uitgebreide reactie. “We moeten de uitspraak echt eerst goed bestuderen.”

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×