(Foto's: Chris de Waard).

Keurmerk Vechtsportautoriteit voor Leidse sportschool Jurojin

De Leidse sportschool Jurojin aan de Groenesteeg heeft het Keurmerk Vechtsportautoriteit behaald. Vrijdagmiddag kwam sportwethouder Fleur Spijker het keurmerk symbolisch overhandigen aan een verraste eigenaar Ino Alberga.

De afgelopen tijd heeft de kickboxschool gewerkt aan de eisen voor het keurmerk. Dat wordt verleend als een sportschool voldoet aan eisen op het gebied van accommodatie en materialen, gezondheid en sporttechnisch kader. Ook gedragsregels, omgangsnormen en de aanpak van grensoverschrijdend gedrag moeten op orde zijn.

Wethouder Spijker (sport) over de toekenning van het keurmerk aan Jurojin.

Jurojin is de sportschool van Ino Alberga en zonen en verzorgt lessen in kickboksen, Mixed Martial Arts en boksen voor volwassenen en jongeren van alle niveaus. Van onervaren beginners tot (aanstaande) topsporters trainen in dezelfde zaal, allemaal met hun eigen ambities. “Ik geef al meer dan veertig jaar les”, vertelt Ino terwijl hij wordt omringd door een groep leerlingen die op vrijdagavonden naar de sportschool komen voor conditietraining.

Jurojin is de oudste kickboksschool in Leiden. De oprichter is zelf inmiddels dik in de 70. Ook zijn zoon is actief in de sportschool en de kleinzoons hebben les van opa. “Hij is altijd heel erg bescheiden”, zegt Soufian El Marsse die met broer Ilias al sinds jongs af aan bij Ino traint. “Maar hij heeft les gegeven aan de grootsten. Zo heeft Gegard Mousasi, wereldkampioen bij Bellator, het meeste geleerd bij Ino.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×