Presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León met gast Sherman Gario in Pilgrim Nation. (Foto: Gerry van Bakel).

Pilgrim Nation: Over honkbal, honkbal, honkbal en een beetje NBA en NFL

In de week van de ontknoping van de World Series, het officieuze wereldkampioenschap voor honkbal, kon Pilgrim Nation natuurlijk bijna nergens anders over gaan. Speciale gast was Sherman Gario, jeugdcoach bij de Hoofddorp Pioneers.

Elke maand praten presentatoren Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin over hun liefde voor de Amerikaanse sporten, tradities bij het publiek en de grootste muzikale stadionklassiekers. In het eerste kwart ging de aandacht even naar de NBA. Een slechte seizoensstart daarin voor alle teams aan de westkust, behalve de Portland Trailblazers. En heel opvallend, al heel veel blessures aan het begin van het seizoen.

Van de NBA naar de NFL is een kleine stap. De helft van de wedstrijden in de American Footballcompetities zijn gespeeld. Dus tijd om de balans op te maken: wie zijn de favorieten, wie vallen tegen en wie zijn de gevaarlijke outsiders. De Eagles zijn zeer verrassend en nog steeds ongeslagen, de Bills en de Chiefs zijn goed, de Vikings, Ravens en 49ers zijn gevaarlijke outsiders dit jaar. En ook opvallend volgens Westerduin: de teams uit New York doen het heel goed.

Kijk en luister hieronder de eerste twee kwarten van Pilgrim Nation terug met Sherman Gario. (tekst gaat eronder verder)

Na de rust en de tradities van de Penn State Nittany Lions was het tijd voor honkbal. De World Series waren nog volop bezig. Na drie gespeelde wedstrijden stonden de Philadelphia Phillies verrassend voor met 2-1. In een serie ‘best of seven’.  Zeer verrassend, want de Houston Astros zijn zwaar favoriet. Zij wonnen de World Series in 2017 en schopten het sindsdien nog twee keer tot de finale.

Sherman Gario gaf zijn analyse van de stand van zaken. Ook Gario was zeer te spreken over het spel en de “grinta” van de Phillies. Verder vertelde Sherman over zijn werk als coach en hoe hij pitcher is geworden en uiteindelijk trainer/coach.

Kijk en luister hieronder het derde en vierde kwart van Pilgrim Nation terug met Sherman Gario. (tekst gaat eronder verder)

Deze zomer was hij als coach op de Little League World Series in Livermore, Californië met het Nederlandse Intermediate Team. Daar schreef het team historie. Zij waren het eerste Europese team dat een wedstrijd wist te winnen tijdens de Little League World Series. Uiteindelijk zou Nederland twee wedstrijden winnen.

Tot slot deden de mannen een voorspelling wie de World Series zou gaan winnen. Inmiddels is bekend dat de Houston Astros hebben gezegevierd. Texas viert feest.

De volgende uitzending van Pilgrim Nation is op 23 november.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×