(Foto's: Casper Chaudron).

Scholieren Stedelijk Gymnasium debatteren drie dagen als de Verenigde Naties

De 17e editie van Lemun is vrijdagmiddag van start gegaan. De Leidse Model United Nations wordt georganiseerd door leerlingen van het Stedelijk Gymnasium. Drie dagen lang zijn er debatten over kwesties die in de echte Verenigde Naties ook aan de orde zijn. Er doen in totaal 450 leerlingen mee van 27 verschillende scholen.

De deelnemers aan Lemun zijn net als de organisatoren allemaal scholieren. Uit heel Europa zijn leerlingen van scholen naar Leiden afgereisd om mee te doen aan de nagebootste Verenigde Naties. Ze debatteren in verschillende comités die zijn ingedeeld op onderwerp. “Die kunnen verschillen van het klimaat, sociaaleconomische zaken en eigenlijk alles wat er speelt in de wereld”, Vertelt secretary general Robert Schippers van het evenement.

Casper Chaudron in gesprek met Robert Schippers en Erik van Fraassen

Erik van Fraassen begeleidde de 25 leerlingen die het bestuur vormden om Lemun dit jaar te organiseren. “Het is onwijs belangrijk dat leerlingen uit verschillende landen sociaal contact met elkaar kunnen maken en zo nieuwe ideeën ontdekken. Dan leer je eigenlijk het meeste.”

Het thema van deze editie is fake news. Niet in alle comités gaat het alleen over fake news omdat sommigen onderwerpen er zich niet voor lenen. Maar in de meeste gevallen is een invalshoek bedacht waardoor het thema besproken kan worden. Er is een speciale conferentie over Oekraïne verzorgd en ook een over de aanpak van corona.

 

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×