Het Leidse Sportcongres in 2021. (Foto: Emile van Aelst).

Jubilerend Sportcongres Leiden bereidt sportverenigingen voor op de toekomst

Het Leidse Sportcongres wordt komende woensdag voor de tiende keer gehouden. Het evenement start met een talkshow waar veilig en inclusief sporten centraal staan. Ook wordt er samen met de nieuwe sportwethouder Fleur Spijker en het NOC*NSF vooruit gekeken naar de toekomst van sport in Leiden. Na het plenaire deel hebben de deelnemers de keuze uit vijf workshops.

Direct na de aftrap krijgen de aanwezigen een talkshow voorgeschoteld met presentatoren Nienke Ledegang en Reanne van Kleef. Aan tafel schuiven gasten aan om hun licht te laten schijnen op diverse thema’s. Samoa Greve heeft sportervaringen vanuit de LHBTIQ+ gemeenschap en Davy van den Dop (Nederlands team Rolstoelrugby) komt vertellen over inclusief sporten. Houssin Bezzai was er vorig jaar ook bij als programmamanager Racisme namens de KNVB, maar komt dit jaar ook vertellen over zijn eigen ervaringen met discriminatie op en rond de velden.

Voor veel sportbestuurders wordt het ook de eerste kennismaking met sportwethouder Fleur Spijker. Zij zit aan tafel met Ine Klosters (NOC*NSF) die alles weet over trends en ontwikkelingen die sportverenigingen te wachten staan.

Tekst gaat verder onder de video.

Maarten Mulder sprak in Sport071 met topsportcoördinator Reanne van Kleef over het Leidse Sportcongres.

Na de pauze staan er vijf presentaties/workshops op het programma:

  • Aangepast sporten; wat kan er allemaal al in Leiden (en wat nog niet)?
  • Jouw club klaar voor de toekomst
  • Welke mentale factoren spelen er een rol bij (jeugd)selectiebeleid?
  • Wat is de rol van de vertrouwenscontactpersoon binnen de club?
  • Hoe maak je nu echt werk van het verduurzamen van het clubhuis of de accommodatie?

Het complete programma staat op de website van Sportstad Leiden. Aanmelden voor het congres kan op de website van Sportstad Leiden of via dit  formulier. Deelnemen aan het congres is gratis.

Het congres is op woensdagavond 16 november en wordt gehouden in het Leonardo College, Telderskade 48, Leiden. Het Sportcongres duurt van 19.00 tot 22.30 uur.

Het Sportcongres Leiden wordt georganiseerd door Sportstad Leiden, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Leiden, de Leidse Sport Federatie, Topsport Leiden en Incluzio Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×