Projectleider Evert de Vries van Letterlijk Leiden geeft in Cultuur071 een overzicht van het uitgebreide programma.

Letterlijk Leiden is meer dan een boekenfestival voor de doorgewinterde lezer

Met ‘Letterlijk Leiden‘ worden een maand lang ‘de letteren’ in Leiden gevierd met lezingen, boekpresentaties, debat, workshops en meer. Van scholen tot musea tot boekwinkels. Tijdens de tweede editie van Letterlijk Leiden van 17 november tot 18 december draait alles om boeken.

Projectleider Evert de Vries van Letterlijk Leiden geeft in Cultuur071 een overzicht van het uitgebreide programma. Een van de hoogtepunten is de Huizingalezing door de Staatssecretaris van Cultuur en Media, Gunay Uslu, op 9 december in de Pieterskerk.

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

Letterlijk Leiden is niet alleen bedoeld voor de doorgewinterde boekenliefhebber. De Vries: “Anders dan bij andere literaire evenementen, proberen we juist mensen die niet zoveel met lezen hebben, de liefde voor het boek bij te brengen. Daarom zijn er ook laagdrempelige activiteiten geprogrammeerd, zoals een bieterballen-taalquiz, een theatervoorstelling over de leugens van Baron Von Münschhausen, een toesprakentoernooi voor scholieren en meerdere literaire stadswandelingen. Het programma is zo gevarieerd, dat er komende weken voor iedereen wel interessante onderdelen te ontdekken zijn.”

Rijke geschiedenis
Leiden is al heel lang de stad van kennis en cultuur en kan ook de stad van letteren worden genoemd. De stad speelde een grote rol in de internationale ontwikkeling van de boekdrukkunst. Christoffel Plantijn vestigde in 16e eeuw hier een toonaangevende uitgeverij, het is de plek waar het eerste grote Nederlandse woordenboek ontwikkeld werd. William Brewster, een van de Pilgrims, drukte hier zijn geloofsboeken.

De zeldzaamste talen van de wereld worden in Leiden voor het nageslacht geconserveerd. Tot vandaag de dag levert Leiden schrijvers die tot over de landsgrenzen furore maken, zijn de muurgedichten beroemd en kent de stad een digitaal Taalmuseum. Deze rijke geschiedenis en dit rijke heden waren voor de Leidse cultuurmakelaar en de kennismakelaar de aanleiding om het letterenproject ‘Letterlijk Leiden’ te bedenken.

 

 

www.letterlijk.nu

Cultuur Leiden #cultuur071


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×