(Foto: Chris de Waard).

Maarten Kersten van Partij Sleutelstad neemt afscheid van Leidse gemeenteraad

Gezondheidsproblemen dwongen Maarten Kersten om zijn taak als gemeenteraadslid voor de zomer een aantal maanden neer te leggen. Na de zomer werd duidelijk dat zijn tijdelijke afscheid definitief zou worden. Donderdag was het zo ver en nam hij op zijn eigen kenmerkende, soms wat dwarse, wijze afscheid van de Leidse raad.

In een toespraak vol woordspelingen waarin het woord ‘raad’ op allerlei manieren was verwerkt, blikte hij terug op de afgelopen vier jaar als raadslid voor de partij die mede dankzij zijn inspanningen in 2014 voor het eerst voldoende stemmen wist te halen voor twee zetels in de gemeenteraad.

“In Vos heb ik een hele goeie politieke erfgenaam”, zegt Kersten in het interview dat Sleutelstad op de avond van zijn afscheid met hem had.

Na een afsplitsing halverwege die periode, de nummer twee Anandkoemar Jitan stapte uit de Partij Sleutelstad en ging alleen verder onder de naam Leiden Participeert, haalde de PS bij de verkiezingen in maart van dit jaar zelfs drie zetels. Die worden nu ingenomen door fractievoorzitter Thijs Vos, Kersten’s dochter Famke Güler en Eli de Graaf die nu officieel is ingezworen als raadslid.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×