In 2018 werd Laila Driessen door commissaris van de Koning Jaap Smit herbenoemd. (Foto: PZH).

Leiderdorpse burgemeester Driessen volgend jaar met pensioen

De Leiderdorpse burgemeester Laila Driessen gaat volgend jaar met pensioen. Begin november 2023 zwaait ze halverwege de lopende benoemingstermijn af. In 2018 werd ze voor een periode van zes jaar herbenoemd als burgemeester van Leiderdorp, maar op 7 november 2023 wordt ze 70 jaar. Op die leeftijd moet een burgemeester verplicht afzwaaien.

Jaap Smit, de Commissaris van de Koning (Cdk) in Zuid-Holland, start de procedure voor haar opvolging waarschijnlijk op in februari 2023. “We zijn in gesprek met de gemeente Leiderdorp over de planning van de procedure. Wij streven ernaar de start van de nieuwe burgemeester te laten samenvallen met de pensionering, zodat er geen waarnemend burgemeester aangesteld hoeft te worden”, laat de woordvoerder van Smit aan Sleutelstad weten. De procedure voor een burgemeestersbenoeming duurt zo’n acht maanden.

Driessen werd 2012 burgemeester van Leiderdorp. Ze volgde toen van Michiel Zonnevylle op. Daarvoor was Laila Driessen lang lid van Provinciale Staten en later ook gedeputeerde voor de VVD in de provincie Noord-Holland.

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×