Anna Rasouli met haar kinderen Armando (7 jaar) en Almira (10 jaar) bij Sport071. (Foto: Gerry van Bakel)

Anna Rasouli nodigt Leidse kinderen uit om tienjarig bestaan Key Mura te vieren

Het begon tien jaar geleden in een klein zaaltje in De Kooi, met veertien kinderen en twaalf matjes. Anna Rasouli had haar eigen judoschool. Geopend door haar leermeester en grote voorbeeld Aad van der Luit. “Ik mis hem nog elke dag”, zegt Rasouli, “Aad heeft mij zoveel geleerd.”

Het eerste toernooi waar Rasouli aan deelnam met 24 kinderen was niet een heel groot succes. “Van die 24, verloren er 23 hun wedstrijden. Huilend belde ik Aad op. Hij zei me: heb geduld, zet door en rust is je redding. Een jaar later stond ik met 24 judoka’s op de Zuidhollandse kampioenschappen. 17 judoka’s werden kampioen, 3 judoka’s pakten zilver en 2 namen de bronzen plak mee naar huis.”

Key Mura
In de loop der jaren kwamen er meer successen en groeide de judoschool van Rasouli. Drie jaar geleden veranderde Rasouli de naam van haar school naar Key Mura. Tijd voor een nieuw hoofdstuk. Nog steeds in De Kooi, maar nu in de zaal van Het Gebouw aan het Arubapad.

Haar kinderen Almira (10) en Armando (7) zijn praktisch opgegroeid op de judomat. “Ik nam ze altijd mee”, zegt Rasouli. “Trainingen, toernooien. Ze weten niet beter.” Beide begonnen ook met judo. Dochter Almira heeft een tijdje geturnd maar is nu weer terug op de mat. Zoon Armando heeft niet echt de judogenen van zijn moeder meegekregen. Hij heeft inmiddels gekozen voor basketbal. “Ik vond het belangrijk dat ze goed leerden vallen en weer opstaan”, zegt Rasouli, “maar ze mogen natuurlijk zelf hun sport kiezen.”

Workshop
Maandag 19 december is het feest bij Key Mura. “Judoka Willy Ni komt een workshop geven en alle Leidse kinderen die graag eens judo willen uitproberen, kunnen zich daarvoor inschrijven”, zegt Rasouli. Ook als je elders op judo zit, kun je je aanmelden voor deze jubileumtraining. De kosten bedragen 5 euro. Inschrijven via website van Key Mura.

In het voorjaar volgt er ook weer een editie van het Happytoernooi. “Dat heb ik vorig jaar samen met Jan Westra opgezet”, zegt Rasouli, “en dat was een groot succes, dus dat gaan we weer herhalen.” Die tien jaar judoschool heeft Rasouli heel veel gebracht. “Ik kijk terug op zoveel mooie dingen in die tien jaar. Het was voor mij ook vaak de eerste keer.”

Kijk en luister hieronder het interview terug van Sport071-presentator Gerry van Bakel met Anna Rasouli en haar kinderen Almira en Armando:

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×