Op 15 december vindt de Leidse PubSportQuiz plaats. (Foto: Sleutelstad).

Nog een paar plekken vrij bij Leidse PubSportQuiz

Sportstad Leiden organiseert op donderdag 15 december de tweede editie van de Leidse PubSportQuiz. Daarin wordt de kennis van de teams over de Leidse sportwereld getest. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De quiz is bedoeld voor vertegenwoordigers van sportclubs en sportorganisaties. Dat hoeven niet alleen besturen of commissies van verenigingen te zijn. Zo heeft ook de Blauwe brigade, de supporters van ZZ Leiden, zich al aangemeld met een team en is er een team van Leidse sportpers ingeschreven. Net als vorige editie zijn er prijzen te winnen. Waarschijnlijk een financiële bijdrage voor de clubkas.

De Leidse PubSportQuiz gaat zeker niet alleen over pubsporten, maar over Leidse sportzaken in een ‘pubachtige setting’, zo verklaart breedtesportcoördinator Rik van der Geest de naam. Die pubachtige setting wordt dit jaar gecreëerd in de kantine van voetbalvereniging Lugdunum. “Er zijn een aantal algemene vragen, maar het heet niet voor niets de Léidse PubSportQuiz”, zegt Van der Geest. “Je moet dus wel echt iets over Leiden weten.” Een klein tipje van de sluier wil hij al geven. Er zijn vragen over Leidse sporthelden, Leidse sportaccommodaties en actualiteiten.

Tekst gaat verder onder de video

Cor van der Velden sprak in Sport071 met breedtesportcoördinator Rik van de Geest van de gemeente Leiden over de Leidse PubSportQuiz.

De avond is een speciale editie van Sportpunt71, waar mensen uit de Leidse sportwereld elkaar eens in de twee maanden ontmoeten. Van der Geest: “Het is leuk om sportbestuurders eens in een andere rol te zien dan aan tafel waar het weer over financiën of aantal leden gaat. Vorig jaar deden er ongeveer dertig teams mee, dat was een dolle avond waar nog lang over werd nagepraat. Dat proberen we ook dit jaar weer voor elkaar te krijgen.”

Aanmelden voor de Leidse PubSportquiz kan door een mail te sturen naar productie@kwik.eu met daarin vermelding van de teamnaam en teamcaptain. Een team bestaat uit maximaal vijf personen en deelname is gratis. De quiz start op 15 december om 19.30 uur bij Lugdunum, Oegstgeesterweg 2.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×