Michael Koevoet en Maria Peters.

Leidse binnenstad vol kerstliederen tijdens Korenweekend

In het weekend van 17 en 18 december is er live muziek te horen in de Leidse binnenstad. Beide dagen tussen 13.00 en 17.00 uur treden er tientallen koren op met kerstliederen en andere gezellige muziek. Veel koren betekent ook veel stijlen: klassieke madrigalen, zeemansliederen, close harmony, musicalsongs en natuurlijk de traditionele kerstliederen. Verwacht jonge stemmen van de Kids Koren, verwacht studenten, maar ook geoefende volwassenen en koren met een grijs tintje.

“De koren zijn allemaal dolenthousiast om mee te doen”, vertelt Michael Koevoet aan tafel bij Cultuur071. Samen met Maria Peters heeft hij het programma samengesteld met tegen de 50 koren. “Iedereen heeft natuurlijk wel zijn wensen, want ze willen zo goed mogelijk over het voetlicht komen.” Maar alles is gelukt. De Leidse Amateur Fotografen Vereniging, die dit jaar 100 jaar bestaat, maakt weer foto’s van koren en het publiek. Na het weekend verschijnen die op Facebook en Instagram.

Veel locaties zijn buiten zoals voor de Waag, bij de kerstmarkt en op zondag op de Koorenbeursbrug. Voor wie even uit de kou wil zijn is er bij de bibliotheek aan de Nieuwstraat ook binnen een doorlopend programma. Het hele programma met de locaties is te vinden in de agenda van BplusC.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×