(Video: Robbert van Cleef, Foto: Emile van Aelst).

Zoektocht naar nieuw talent op Leidse ijsbaan: 'Ik ben de snelste!'

De Leidse ijsclubs IJVL en IHCL zijn op zoek naar nieuw talent. Want hoewel het best goed gaat met de clubs en Nederland het goed doet op het gebied van shorttrack, is jong talent altijd welkom. De tijdelijke ijsbaan in het centrum van Leiden is in de kerstvakantie een goede plek om zoek te gaan naar de snelste jongens en meiden op de schaats.

De Leidse ijsclubs IJVL en shorttrackclub IHCL zijn gezamenlijk op zoek naar de snelste schaatser van Leiden. De clubs kijken daarmee vooruit naar de nieuwe Leidse ijsbaan die eind 2023 aan de Voorschoterweg wordt geopend. Beide clubs werken door de komst van de nieuwe ijsbaan steeds meer samen om de schaatssport te versterken. Dat doen ze door het zoeken naar talent en het werven van nieuwe schaatsers.

“We doen het als ijsclubs in Leiden heel erg goed”, zegt oud-schaatskampioen Jeroen Straathof. “IJVL heeft sinds vorig jaar ook een groei van 70 procent aan nieuwe kinderen gehad. En wij als shorttrackers hebben ook geluk dat we goed presterende mensen als Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting hebben. En ook met onze Leidse talenten Kjeld Nuis en Thijmen Snel doen we het goed. Maar hoe meer aanwas hoe beter.”

De schaatsclubs hebben gratis lessen als prijzen ter beschikking gesteld die op de reguliere trainingsuren in de schaatshal Leiden gevolgd kunnen worden.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×