Gedeputeerde Frederik Zevenbergen, wethouder Ashley North en Annemarie Hoogeveen van Arriva nemen de Centrumroute in gebruik. (Video: Robbert Beurse en Foto: Chris de Waard).

Centrumroute officieel in gebruik genomen

De nieuwe openbaarvervoersverbinding tussen de stations Leiden Lammenschans en Leiden Centraal is woensdagmiddag officieel in gebruik genomen. Dat betekent dat de R-Net bussen van Arriva voortaan deels via die nieuwe route rijden.

Door de aanleg van de Centrumroute is het mogelijk geworden om honderden bussen per dag uit de Breestraat te halen. Die rijden voortaan via het Schuttersveld, de Langegracht en de Hooigracht via de Jan van Houtbrug naar de Lammenschansweg.

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen van de provincie Zuid-Holland en de Leidse wethouder Ashley North stapten samen met enkele tientallen betrokkenen bij het ontwerp en de aanleg van de Centrumroute in de bus en reden van Leiden Centraal tot aan de halte Hogewoerd. Van daaruit liep het gezelschap naar het Leidse stadhuis om zo te laten zien dat ook via die op- en uitstapplaats het centrum voor veel mensen nog steeds goed bereikbaar is per openbaar vervoer.

Duurzaamheid Leiden Politiek Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×