Huize Bijdorp in Voorschoten. (Foto: Chris de Waard).

Zusters Dominicanessen dragen Huize Bijdorp over

Huize Bijdorp is woensdag overgedragen aan erfpachter Huize Bijdorp Voorschoten B.V. De buitenplaats Bijdorp werd bijna 147 jaar geleden door de congregatie van de Heilige Catharina gekocht. Sinds 2017 werken de zusters aan plannen voor de toekomst van Bijdorp. De congregatie wil de poorten openen en van de buitenplaats een plek maken om te wonen, werken, leven en leren.

Om te vieren dat de overdracht nu is afgerond, werd er een feestelijke bijeenkomst gehouden. Wethouder Hans van der Elst bedankte de zusters Dominicanessen daarbij voor alle tijd, geld en lef die ze hebben gestoken in het behoud van Huize Bijdorp voor de verre toekomst. “Geweldig dat dit door uw ambitie en strakke aanpak in zo’n relatief korte tijd is gelukt. De maatschappelijke betekenis hiervan is van groot belang.”

Met het overhandigen van een schaal met inscriptie van de gemeente Voorschoten dankte Van der Elst ook directeur Peter Meijs van de werkorganisatie van de Congregatie. Hij ondersteunde de zusters de afgelopen periode bij de keuzes voor de toekomst. “Zonder Peter hadden we vandaag hier niet gestaan”, memoreerde Van der Elst. “Ik heb met de zusters overleg gehad en die vinden allen dat deze bijzondere prestatie aandacht verdient. Door openstelling en behoud van de buitenplaats zal heel Voorschoten voordeel hebben van zijn inspanningen.”

(Foto’s: Gemeente Voorschoten).

Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×