(Foto: Chris de Waard).

Wethouder Ashley North genomineerd voor titel 'Beste Bestuurder 2022'

“Ashley North voelt goed aan wat er speelt in de stad en de gemeentelijke organisatie.” Dat schrijft de organisatie achter de verkiezing ‘Beste Bestuurder van 2022’ bij de nominatie van de Leidse GroenLinks-wethouder voor die titel. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het platform Binnenlands Bestuur.

Thema voor de verkiezing was dit keer ‘bekwaam, betrouwbaar en betrokken’. North wordt omschreven als een betrokken bestuurder die voor een goede sfeer zorgt en tegelijkertijd scherp is op de inhoud. “Hij is analytisch, empatisch en communicatief en weet daarmee inhoud en mensen bij elkaar te brengen. Stemmers zijn onder de indruk van de manier waarop hij als wethouder financiën de begroting door de raad kreeg met de grootste meerderheid in vele jaren.”

Wethouder North is in de eerste ronde door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers verkozen tot de beste bestuurder van de provincie Zuid-Holland. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de beste bestuurders van de overige provincies en de beste bestuurder van de waterschappen.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×