D66 Leiden gaat voortaan één keer per maand openbaar vergaderen op wisselende plekken in de stad. (Archieffoto ter illustratie: Emile van Aelst).

D66 Leiden gaat openbaar vergaderen in de stad

De raadsleden van D66 Leiden gaan voortaan elke maand op een andere plek in de stad vergaderen. De partij gaat naar wijkgebouwen, sportclubs en strijkt ook neer bij maatschappelijke organisaties.

Tot nu toe vergadert de fractie net als alle andere Leidse partijen iedere maandagavond in het stadhuis. Raadslid IJsbrand Olthof: “Maar we willen niet over, maar juist ook met de inwoners praten. In de buurt zelf zijn vaak de beste ideeën te vinden en via de politiek kunnen we een goed idee omzetten in beleid. Door te experimenteren met deze nieuwe vorm van democratische vernieuwing willen we de politiek dichter naar de inwoners brengen.”

Wijkvereniging, sportclubs of maatschappelijke organisaties kunnen D66 Leiden uitnodigen voor een vergadering op locatie. Op die maandagavonden zijn buurtbewoners en belangstellenden vanaf 19.00 uur welkom om hun wensen, bedenkingen of vragen over de buurt te stellen aan de raadsleden van D66. Om 20.00 uur start dan de openbare fractievergadering met aansluitend ruimte om verder te praten bij de nazit. Olthof: “En uiteraard is er op de avond alle ruimte voor input van de bezoekers.”

Organisaties die zich willen opgeven als vergaderlocatie kunnen dat doen via een mailtje aan aanmelden@d66leiden.nl.

Op maandag 23 januari is de eerste vergadering op locatie om 19.00 uur bij Speeltuinvereniging ‘Ons Eiland’ in het Zeeheldenkwartier. Buurtbewoners en belangstellenden worden uitgenodigd hierbij input te geven. Op maandag 20 februari is de D66-fractie bij Buurthuis Stevenshof aan de Trix Terwindtstraat en op maandag 20 maart bij Wijkvereniging Op Eigen Wieken aan het Valkenpad 5 in de Merenwijk.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×