(Foto: Robbert Beurse).

Kaartje voor Lakenhal duurder

De toegang voor Museum de Lakenhal stijgt van 12,50 euro naar 16,00 euro. Dat heeft het Leidse college van burgemeester en wethouders besloten. De Lakenhal is een stedelijk museum en daarom gaat de gemeente over de entreeprijs. Ook per 1 januari 2024 stijgt het tarief voor een kaartje. Dan komt er één euro bij.

De verhoging is nodig om de gestegen kosten van de afgelopen jaren te kunnen betalen. Het museum heeft verder te maken met stijgende energieprijzen en extra uitgaven voor  gebouwbeheer, tentoonstellingsmaterialen en transporten. Ook corona speelde Museum de Lakenhal de afgelopen jaren parten. Het museum had daardoor ook minder inkomsten uit de museumwinkel en evenementen.

Overigens betaalt slechts vijftien procent van de bezoekers het volle tarief. De rest maakt gebruik van de verschillende kortingsregelingen zoals de museumjaarkaart en de korting voor CJP-kaarthouders. Voor jongeren tot en met 17 jaar blijft het museum gratis toegankelijk. Museum De Lakenhal is daarnaast op verschillende dagen per jaar voor iedereen gratis te bezoeken. Dat was altijd al zo op 3 oktober en sinds vorig jaar ook op de verjaardag van de Universiteit Leiden op 8 februari en op 15 juli, de geboortedag van Rembrandt.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×