Het veertigjarig bestaan van de Leidse Schaatshal werd zeven jaar geleden gevierd, op zondag 26 maart het allerlaatste ijsfeestje aan de Vondellaan. (Archieffoto: Schaatshal Leiden)

Groot afscheidsfeest voordat Leidse schaatshal definitief de deuren sluit

Na 47 jaar komt er een einde aan de schaatshal aan de Vondellaan. De plek waar generaties Leidenaars en vele anderen uit de regio leerden schaatsen. Op 26 maart vindt een groots afscheidsfeest plaats waarbij iedereen welkom is.

Voor kunstrijdster Daniëlla Moolenaar is het alsof haar tweede huis dicht gaat. “Het is een beetje pittig”, zegt Moolenaar, “ik ben daar groot geworden.” Moolenaar heeft tien jaar lang fanatiek geschaatst aan de Vondellaan en zal de vertrouwde hal zeker gaan missen.  “Maar we kunnen tegelijkertijd uitkijken naar een mooi, nieuw en duurzaam sportcomplex. Ik kijk ook zeker uit naar een de opening van die nieuwe schaatsbaan aan de Vliet in het najaar van 2023. Er komt een grotere baan dan we nu hebben, plus een extra baan. Er kunnen straks veel meer mensen schaatsen.”

Presentator Sport071 Diego Ouwerkerk in gesprek met Daniëlla Moolenaar over het afscheidsfeest voor de Schaatshal aan de Vondellaan.

Maar voor het zover is, moet er eerst een goed afscheid komen. “Dat verdienen al die leden van de diverse schaatsclubs uit de Leidse regio en ook het overige publiek”, zegt Moolenaar. “Iedereen is welkom. We beginnen ’s morgens rond 10.00 uur met een Elfstedentocht voor de jeugd. Er komen zelfs randen met sneeuw zodat er ook gekluund kan worden. Verder is er een reünie met een blok ‘gouwe ouwe’. Daarvoor komt Dweilorkest Kleintje Pils langs.”

De middag wordt afgesloten met een schaatsdisco met een dj. Alle festiviteiten zijn gratis toegankelijk en iedereen is welkom in de Schaatshal aan de Vondellaan voor de allerlaatste keer op zondag 26 maart. “Mis het niet”, zegt Moolenaar.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×