Breedtesportcoördinator Rik van der Geest (links) en Hans de Graaf van de gemeente Leiden. (Foto: Maarten Mulder)

Meerdere sportsubsidies tot 1 april aan te vragen, voor het eerst digitaal

Een toernooi voor de jeugd. Extra materiaal voor je club. Of een nieuw beweeginitiatief lanceren. Een aantal voorbeelden waarvoor je als vereniging, bestuurder of particulier in Leiden een subsidie kunt aanvragen. Breedtesportcoördinator Rik van der Geest en Hans de Graaf, die vanuit de gemeente Leiden subsidies verstrekt, waren te gast in het programma Sport071 om te vertellen over de verschillende mogelijkheden.

Het gaat om een subsidie Jeugdsport, de incidentele subsidie Sportevenementen, de subsidie Sportstimulering en de subsidie Energiecompensatie. Die laatste is nieuw. “Sinds 15 maart kun je deze aanvragen”, zegt Van der Geest. “Er is tot twee ton te verdelen. Om in aanmerking te komen, moet je in 2023 meer dan 3900 euro aan gas en/of licht uitgeven.” Het Sportstimuleringsfonds houdt na 2023 op te bestaan.

Rik van der Geest en Hans de Graaf waren te gast bij Sport071 om uitleg te geven over de verschillende sportsubsidies.

Digitaal aanleveren
Waar je voorheen via een formulier een subsidie kon aanvragen bij de gemeente, moet dat nu anders. “Sinds eind 2022 hebben wij een nieuw subsidiesysteem, waarbij alles digitaal gaat. De vereniging moet inloggen via eHerkenning en digitaal een aanvraag indienen”, vertelt Hans de Graaf. “Een belangrijke verandering. We houden goed in de gaten hoe dat deze eerste keer verloopt.”

Enkele subsidies hebben een deadline: voor de subsidies Jeugdsport en Sportstimulering is dat 1 april, voor Energiecompensatie is dat 1 mei.
Meer informatie over de subsidies kun je hier vinden.

Rik van der Geest en Hans de Graaf waren te gast bij Sport071 om uitleg te geven over de verschillende sportsubsidies (deel 2).

 

Leiden Nieuws Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×