(Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden wint in Belgisch Limburg

Zorg en Zekerheid Leiden heeft al in de tweede uitwedstrijd in de Elite Gold een overwinning geboekt. In een wedstrijd die ontsierd door maar liefst 51 persoonlijke fouten, wist Zorg en Zekerheid Leiden vrijdag het in eigen huis spelende Hubo Limburg United net voor te blijven: 70-73. De Leidse ploeg mag zich in elk geval één dag koploper noemen.

De Leidse ploeg kende in Hasselt een goede start. Na de openingsscore van Limburg United door Wout Leemans, volgende 9 punten op rij voor Zorg en Zekerheid Leiden. In de eerste minuut van het tweede kwart kreeg Ververs een technische fout voor flopping. Het was zijn derde persoonlijke fout, dus Maarten Bouwknecht kwam al snel binnen de lijnen. In de laatste anderhalve minuut van het tweede kwart kwam Zorg en Zekerheid Leiden via een score van Van Bree en een drietje van Bouwknecht terug tot een 39-38 achterstand bij rust.

Zorg en Zekerheid Leiden kende in het derde kwart wederom een goede start (39-45), maar moest door een paar slordigheden de voorsprong weer prijsgeven: 47-45. Toch lieten de Leidse spelers zich niet gek maken. Met vijf punten op rij van Collins pakte Zorg en Zekerheid Leiden aan het begin van het vierde kwart meteen een voorsprong van 57-62. Met nog een kleine zeven minuten te spelen, moest Ververs naar de kleedkamer. De Leidse guard kreeg voor de tweede keer een technische fout voor flopping en dat was einde wedstrijd voor hem.

Het Leidse spel leek even stil te vallen. Met nog zes seconden op de klok benutte Hammond alleen de eerste van twee vrije worpen voor 70-73. Limburg United had dus een driepunter nodig, maar kwam niet tot een schot en leed zelfs nog balverlies.