Deelnemers IHCL aan Europacup finale shorttrack junioren, midvoor winnares Zoë Deltrap, rechts naast haar Kiek Straathof, die ook deel uitmaakte van gouden team op de 3000 meter relay bij de vrouwen. (Foto: IHCL)

Weer goud voor shorttracksters IHCL bij Europa Cup finale junioren

IHCL-schaatsster Zoë Deltrap  beleefde wederom een succesvol schaatsweekend. Ditmaal op het Italiaanse ijs. In Turijn won de juniore A vier keer goud. Op de 500 en 1500 meter en samen met Angel Daleman en Kiek Straathof ook de relay 3000 meter. En er was brons op de mixed relay voor het team van Deltrap en Daleman. Deltrap won ook het eindklassement.

De beste shorttrackjeugd van Europa in de leeftijd van 13 tot en met 19 jaar streed in Turijn om de Europese titels. Maar liefst acht shorttrackers van IHCL deden mee: Valerie Aarts, Angel Daleman, Zoë Deltrap, Jacob Ouweneel, Julie van Santen, Kiek Straathof, Pom Straathof en Juul van der Zwaan.

Deltrap werd op de 1000 meter vierde, de enige afstand waarop ze het podium niet haalde. Voor Daleman was het weekend individueel minder succesvol dan de aflossingsnummers. Daleman startte niet op de 1000 meter. Op de 1500 meter liep ze in de halve finale tegen een penalty aan en op de 500 meter strandde Daleman in de halve finale. Pom Straathof haalde een bronzen medaille op de 1000 meter bij de junioren C.

 

Leiden Leiderdorp Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×