Esmee van Marwijk (links) en Kim Vermaas halen zilver op NK tafeltennis in de dubbel. (Foto: Wim de Leeuw)

Zilver voor Scylla-speelsters Esmee van Marwijk en Kim Vermaas op NK tafeltennis

Het Scylla-tafeltennisduo Esmee van Marwijk en Kim Vermaas heeft op het NK tafeltennis in Zwolle de zilveren medaille gehaald in de dubbel. In de finale was het als eerste geplaatste duo Dobrila Jorguseska en Shuohan Men met 3-1 te sterk voor de Leidse vrouwen.

Van Marwijk en Vermaas  hadden op zaterdagmiddag in de kwartfinales afgerekend met het Red Stars-duo Emma van der Zanden en Amber van de Velde. De Limburgse vrouwen bleven in iedere game lang in de buurt, maar dat was steeds net niet genoeg om het Scylla-team in de problemen te brengen (3-0).

In de halve finale op zondagmorgen wachtte het Drentse duo Fleur Hoogeveen en Heleen Mulderij, de grote verrassing bij de laatste vier. Ook dit werd een regelmatige overwinning (3-0), maar in de tweede game moest wel eerst een 0-6 achterstand goedgemaakt worden. Dat lukte op het nippertje (13-11) na het wegwerken van drie gamepunten tegen.

 Kim Vermaas en Esmee van Marwijk in gesprek met Gerry van Bakel.

Finale
Daarmee was de koek wel op. In de finale wisten Van Marwijk en Vermaas de eerste game nog te winnen, maar daarna gingen de overige games verloren en daar was niets op af te dingen. Met name Jorguseska was in topvorm, noteerde een aantal schitterende punten en was de beslissende factor in deze finale. Meer dan zilver zat er voor Van Marwijk en Vermaas niet in.

Vermaas haalde op zaterdag samen met Gerard Bakker Jr. in de mixeddubbel de halve finale. In de kwartfinale stuntte het Leidse duo door met 3-2 Sanne de Hoop en Gabrielius Camara (als nummer twee geplaatst) te verslaan. De halve finale was helaas het eindstation waarin ze verloren van het team dat uiteindelijk Nederlands kampioen werd, Tali Cohen en Barry Berben.

Enkelspel
In het enkelspel was Scylla minder succesvol. Bakker verloor meteen in de eerste ronde. En dat lot trof ook Maaike van de Pavoordt. Evelien Hengstman en Esmee van Marwijk hadden voor de eerste ronde gunstig geloot. Hengstman won eenvoudig van Nadia Huizer (4-0) en Van Marwijk had iets meer moeite (4-1) met de jonge getalenteerde Dido Giesen die in de vierde game knap een 10-7 achterstand nog wist om te buigen in gamewinst, maar in de vijfde game kansloos was. Maar in de tweede ronde verloren beide Scylla-vrouwen.

De Scylla-vrouwen spelen aanstaande zondag om 13.00 uur thuis tegen Den Helder.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×