Esmee van Marwijk won samen met Fang Ning Chen Chen van Drobila Jorguseska en Ana Gogorita in de afsluitende dubbel. (Foto: NTTB)

Scylla wint van naaste concurrent Dozy Den Helder in bloedstollende wedstrijd

Het vrouwenteam van Scylla heeft dit weekend goede zaken gedaan. Het team won met  4-3 van Dozy Den Helder en stijgt daarmee naar de gedeelde tweede plaats. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd en maakten er een bloedstollende middag van in de Leidse tafeltennishal. Vier van de zeven partijen vergden de maximale vijf games.

Esmee van Marwijk opende het bal tegen Dobrila Jorguseska, die vorige week imponeerde op het NK met de titel in het vrouwendubbel, zilver in de mixed dubbel en een halve finaleplaats in het enkelspel. Van Marwijk kwam met sterk spel op een 2-0 voorsprong, maar Jorguseska knokte zich terug en won game drie en vier. In de slotgame wist Van Marwijk na een snelle 0-3 achterstand alsnog met 12-10 te winnen.

Klasbak
Evelien Hengstman had daarna namens Scylla de ondankbare taak om klasbak Ana Gogorita de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Dat lukte niet. De nog ongeslagen Gogorita was met 0-3 simpelweg te sterk. Maar Fang Ning Chen Chen bracht Scylla vervolgens voor de tweede keer op voorsprong. Tanya Misconi viel hartstochtelijk aan, maar Chen Chen bracht weer ouderwets veel terug en won uiteindelijk verdiend met 3-0.

Na de pauze troffen de kopvrouwen  van beide teams elkaar. Van Marwijk leek op weg naar een regelrechte stunt door brutaal een verdiende 2-0 voorsprong te pakken met een aantal schitterende punten. In de derde game wist ze echter haar hoge niveau niet meer vast te houden en dat is wel nodig tegen een zeer ervaren speelster als Gogorita. Een 6-1 voorsprong in de derde game was helaas niet genoeg. En in de twee laatste games kreeg Van Marwijk geen kans meer op winst en ze verloor met 2-3.

Loon
Ook Chen Chen verloor vervolgens haar partij met 2-3 van Jorguseska.  Hengstman bracht daarna de beide ploegen weer naast elkaar. Met goed verdedigingsspel wachtte Hengstman op de aanvallende foutjes van Misconi die soms het geduld niet op kon brengen om het juiste moment af te wachten. In de derde game haperde de verdediging van Hengstman net iets te vaak, maar in de vierde game kreeg ze alsnog loon naar werken. De laatste game won ze met 17-15.

De dubbel moest dus uiteindelijk de beslissing gaan brengen. Dit keer traden Van Marwijk en Chen Chen aan tegen het sterke duo Gogorita en Jorguseska. Ook dit werd een vijfsetter met een zeer grillig verloop. Met 7-11, 11-7, 11-5, 6-11 en 11-5 sleepten Van Marwijk en Chen Chen de Leidse zege uit het vuur.

Thuisvoordeel
Door de 4-3 overwinning komt Scylla in de stand op gelijke hoogte met Den Helder. Beide teams staan nu gedeeld tweede en hebben in de competitie nog één wedstrijd voor de boeg, allebei tegen landskampioen en titelfavoriet VTV. Als VTV deze beide duels wint, moeten  Scylla en Den Helder onderling uitmaken wie er tweede of en derde wordt. Dat is alleen van belang voor wie het thuisvoordeel heeft als beide ploegen elkaar dan weer treffen in de play-offs.

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×