Jazz in de Kamer brengt meer dan Jazz

Jazz in de Kamer mixt voor de 8e editie op 20 april grote namen uit de jazz met opvallende talenten en stijlen in de mooiste huiskamers van de Leidse binnenstad. De formule: je kiest een route langs drie grote huizen in de binnenstad, waar je drie verschillende concerten bijwoont. Kenmerkend voor Jazz is de Kamer is juist de mix van stijlen en formaties van die drie concerten.

Naast een vertrouwde Jazzformatie met topartiesten zoals Michael Moore en Van Bavel & Teepe, heeft elke route twee andere stijlen in petto. Opvallend zijn de zangers en singer-songwriters in elke route: van Ruben Hein tot TOINE (Toine Scholten), die in de halve finale staat van De Grote Prijs van Nederland. Dat ze naar Leiden komen voor de intieme concerten ligt volgens Scholten aan de bijzondere formule. Bij Cultuur071 is hij duidelijk: “Optreden is een huiskamer voor 25 mensen is veel spannender dan voor een zaal met 500 man. En ik ben in Leiden begonnen met muziek. Hier is mijn liefde voor blues en jazz ontstaan. Dat neem je allemaal mee in je songs.”

Elke route heeft ook een concert dat qua stijl of instrumenten kan verrassen. Er is wereldmuziek met instrumenten uit Burkina Fasso en de Leidse dwarsfluitist Pieter de Mast, maar ook gipsy-jazz met het Robin Nolan Trio, indie-folk met vibrafoon van SanneSanne.

Volgens organisator Edwin van Veen is het charmante van Jazz in de Kamer, dat je ook nog eens in huiskamers komt waar je normaal aan voorbij loopt en nu eens binnen mag kijken.

TOINE en Edwin van Veen waren te gast bij Sleutelstad in het programma bij Cultuur071.

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×