Details uit werk van De Stigter en Renia (Foto: PR)

Het Oude Raadhuis verrast met ander soort kunst

Foto’s die gemaakt zijn zonder camera en beeldhouwwerken van organisch glas: Gallerie Het Oude Raadhuis van Warmond combineert van 12 april tot en met 21 mei werk van twee kunstenaars die het net iets anders doen dan gebruikelijk.

Van Sebastiaan de Stigter worden 32 Cyanotypen getoond. Het zijn grote blauwe foto’s waarop hij de schaduwen van allerhande objecten, collages en flora heeft gevangen, door ze direct op het papier te leggen en zonder camera te belichten. Er is werk met heel verschillende thema’s. Van Lost Music en Trash Art, tot bijzondere koralen uit een natuurhistorische collectie.

De natuur en vooral het water is ook een inspiratie voor Marijk Renia. Haar kleurrijke glaswerk verraad haar opleiding als beeldhouwer. Ze boetseert vrije vormen van was, waarvan ze daarna mallen maakt waarin ze gekleurd glas en insluitsels giet. Ook zij toont werk uit verschillende series, allemaal geïnspireerd door waterleven en de zee.

In een dubbelinterview bij Cultuur071 vertellen Renia en De Stiger meer over hun werk en werkwijzes (interview in twee delen). Deel 1


Deel 2:

 

Cultuur Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×