Bart van der Weijden. (Archief-foto: UVS)

Bart van der Weijden keert terug op het oude nest UVS

Hij strijdt nu nog met Ter Leede voor lijfsbehoud, maar aan het einde van dit seizoen verlaat Bart van der Weijden na twee seizoenen sportcomplex de Roodemolen. Een terugkeer op de Kikkerpolder is volgend seizoen een feit. Van der Weijden gaat terug naar UVS. In welke klasse UVS komend jaar speelt maakt Van der Weijden niet veel uit. “Tuurlijk hoop ik dat UVS volgend jaar weer eerste klasse speelt, maar in de tweede klasse heb je ook weer leuke derby’s. Mijn keuze heeft dit niet beïnvloed”, zegt Van der Weijden.

Dat Van der Weijden ooit weer voor het blauw en wit zou gaan spelen dat stond al vast, maar wanneer en in welke rol niet. Nu keert Van der Weijden op 30-jarige leeftijd weer terug als speler en verwacht hij nog een rol van betekenis te kunnen spelen.
“Twee seizoenen geleden heb ik de keuze gemaakt om naar Ter Leede te verkassen, een moeilijke beslissing. Je laat de club achter die je zoveel heeft gebracht, maar als voetballer had ik nog een ambitie om hoger op te gaan en die keuze heb ik toen bewust gemaakt. Na twee seizoenen ga je dan evalueren om nog voor een derde seizoen te gaan, dat heb ik ook zeker overwogen. Maar ik kwam tot de conclusie dat het heel veel energie kost en ik heb een drukke baan. Dan is het allemaal een stuk relaxter om een paar klasse lager te gaan voetballen.”

Teammaatjes
Twee seizoenen bij Ter Leede spelen op een hoger niveau, leuke toeschouwers en teammaatjes, Van der Weijden had het voor geen goud willen missen. “Ik ga vooral mijn teammaatjes missen, in twee seizoen heb ik echt een band met die jongens opgebouwd. Ook de wedstrijden op hoog niveau en de trainingen ga ik wel missen, dat is met alle respect wat anders in een lagere klasse.” Het besluit om toch terug te keren naar UVS komt ook vanuit fysiek oogpunt. De jaren gaan tellen. “Je merkt gewoon naarmate je wat ouder wordt dat er wat pijntjes hier en daar gaan komen. Dan is het beter met veel waardering weg te gaan, dan dat ze je bij de club gaan herinneren als blessuregevoelig, iemand die het niveau niet meer aankon, of het conditioneel verloor. Die stap wil ik graag voor zijn.”

Terugkeer
Zijn terugkeer is goed ontvangen, veel bekenden van de club zagen Van der Weijden graag weer terugkeren. “Het is leuk om die mensen allemaal weer te zien. Ik heb in mijn UVS-periode een sterke band met hen opgebouwd. Dat ze je graag zien terugkeren is alleen maar mooi.” Van der Weijden kaartte zijn terugkeer bij UVS zelf aan. Er is niet vanuit UVS gedurende het seizoen contact gelegd. “Ik heb aan een aantal jongens uit de selectie verteld dat ik wel weer bij UVS terug wilde keren. Dat bracht het balletje aan het rollen. Na één gesprek met de nieuwe trainer John Hage en de TC in de persoon van Lucas Riethoven, was het allemaal in kannen en kruiken. Ik heb er ook veel zin in.”

Afgelopen seizoen is het op bestuurlijk niveau wat rommelig geweest bij UVS en dat heeft ook zeker de spelersgroep gevoeld. “Ik heb daar wel wat over meegekregen. Het is gewoon erg vervelend voor een ieder die betrokken is bij UVS. Het is nu zaak het seizoen zo goed mogelijk af te ronden en dan alle ogen weer richten op volgend seizoen.”

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×