De grote zaal van het Cultureel Centrum Voorschoten tijdens een PJPJ-concert. (Foto: PJPJ)

Jazzpodium PJPJ al 28 jaar een begrip in Voorschoten

Maandelijks organiseert Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) concerten met talenten van de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zo ook op zondag 23 april, dan treedt – onder leiding van Anka Koziel – het Jazzkoor van het conservatorium op in het Cultureel Centrum aan de Prinses Marijkelaan 4 in Voorschoten.

In het Sleutelstadprogramma Cultuur071 vertelt Tjeerd Klapwijk, voorzitter van de Stichting PJPJ, over het ontstaan van de unieke samenwerking tussen het conservatorium en het jazzpodium in Voorschoten. Klapwijk: “Piet Wezepoel, de in 2015 overleden muziekliefhebber en musicus, speelde in de jaren zestig van de vorige eeuw in diverse bandjes en was werkzaam bij het conservatorium in Den Haag. Hij zag daar in 1994 dat studenten van de jazzafdeling vooral op zoek waren naar podiumervaring. Voor hem reden om in zijn woonplaats Voorschoten een stichting op te richten die concerten organiseert met jazzstudenten.”

Cultuur071: Tjeerd Klapwijk over PJPJ (deel 1)

Jazzfest
Het belangrijkste evenement van PJPJ is het jaarlijks ‘Jazzfest’, dat dit jaar op zaterdag 20 mei plaatsvindt. Tijdens dit evenement komen vanaf 17.00 uur in alle zalen van het Cultureel Centrum drie generaties musici samen. Vast onderdeel zijn de optredens van jong talent van 8-18 jaar van ‘De School van Jong Talent KC Den Haag’ en van bachelor- en masterstudenten van het Koninklijk Conservatorium. Gevolgd door optredens van professionele (inter)nationale jazzmusici.

Cultuur071: Tjeerd Klapwijk over PJPJ (deel 2)

Line up
Dit jaar bestaat de line up uit: EigenGrau Ensemble, Giulia Rosanna Quartet, Nueva Manteca, Combo Niels Tausk, Michele Pazzini; Daniela Fanelli Quartet en Mermaid Radio. Bezoekers kunnen kennismaken met verschillende jazzstijlen. En dat in combinatie met een drankje en lekker eten verzorgd door een lokale cateraar. Klapwijk: “Het Jazzfest is altijd iets bijzonders, maar ik kijk ook uit naar het buitenconcert op 8 juli in de tuin van Buitenplaats Berbice in Voorschoten.”

Voor meer informatie: www.pjpj.nl.

Cultuur Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×